Trabuc printre copaci

De câte ori simt că o iau razna, că s-a strâns în mine prea multă supărare, durere, neputință și dor, fug desculță pe dealul din fața mea. Mă opresc în mijlocul pădurii și încep să urlu din toți rărunchii. Jivinele se ascund, speriate de țipătul meu. Ele știu că în mine zace o bestie camuflată în chip de înger.

Mă tăvălesc prin țărână, mușc din ea, lovesc crengile cu palmele, mă zgârii cu ele până la sânge, mă dau cu capul de toți copacii. Când mă potolesc revin în oraș, printre animalele citadine. Mai senină, împăcată, liniștită. Zen. Mai ipocrită.

Aseară am avut de țipat câte ceva. Afară ploua. Nu mă deranja. Am ieșit, ca de obicei, desculță spre deal. Pădurea dispăruse. Nu mai era. „Ce să fac cu țipătul din mine?”, m-am întrebat. Aș fi putut să-l înghit. Mi-a stat în gât. Am încercat să-l arunc în groapa de gunoi de la marginea orașului, să-i fac vânt de pe un pod, să-l scufund în Olt. Nu am putut. Țipătul din mine avea nevoie de o pădure. Mă sufoca. Așa că am pornit la drum, să-mi caut pădurea. Cu tălpile goale, am străbătut orașe, văi, am urcat dealuri, am mers pe șosele asfaltate, pe poteci pietruite. Nu am găsit nicăieri niciun copac, nicio nenorocită de pădure. Supărată, m-am așezat pe marginea unui șanț, și-am început să plâng. Am crezut că, poate, lacrimile îmi vor îneca urletul.

De nicăieri,  a apărut o ființă ciudată. Un bărbat de pe o altă planetă. Nu trebuia să-i explic de ce plâng. Știa. M-a luat de mână, fără niciun cuvânt, și m-a dus în cea mai frumoasă pădure pe care am văzut-o vreodată. „Acum poți urla”, mi-a spus.  Cu picioarele rănite de drum, am alergat spre inima pădurii, m-am aruncat în genunchi, mi-am ridicat privirea și mâinile spre cer, pregătită de urlet.

Și-am stat așa, încremenită și mută pe pământ, cu mâinile suspendate în aer și privirea lipită de cer. N-am fost în stare de nimic.

Nu mai știam de ce-am venit. Uitasemce aveam de țipat.

Sprijinit de un copac, bărbatul de pe altă planetă zâmbea senin în timp ce trăgea dintr-un trabuc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.