Trabuc printre copaci

De câte ori simt că o iau razna, că s-a strâns în mine prea multă supărare, durere, neputință și dor, fug desculță pe dealul din fața mea. Mă opresc în mijlocul pădurii și încep să urlu din toți rărunchii. Jivinele se ascund, speriate de țipătul meu. Ele știu că în mine zace o bestie camuflată în chip de înger.

Mă tăvălesc prin țărână, mușc din ea, lovesc crengile cu palmele, mă zgârii cu ele până la sânge, mă dau cu capul de toți copacii. Când mă potolesc revin în oraș, printre animalele citadine. Mai senină, împăcată, liniștită. Zen. Mai ipocrită.

Aseară am avut de țipat câte ceva. Afară ploua. Nu mă deranja. Am ieșit, ca de obicei, desculță spre deal. Pădurea nu mai era. A dispărut undeva. „Ce să fac cu țipătul din mine?”, m-am întrebat. Aș fi putut să-l înghit. Mi-a stat în gât. Am încercat să-l arunc în groapa de gunoi de la marginea orașului, să-l scufund în Olt, că tot curge prin orașul meu. Nu am putut. Țipătul din mine avea nevoie de o pădure. Mă sufoca. Așa că am pornit la drum, să-mi caut pădurea. Desculță am străbătut orașe, văi, am urcat dealuri, am mers pe șosele asfaltate, pe poteci pietruite. Nu am găsit nicăieri niciun copac, nicio nenorocită de pădure. Supărată, m-am așezat pe un șanț, și-am început să plâng. Am crezut că, poate, lacrimile îmi vor îneca urletul.

De aiurea a apărut o ființă ciudată. Era un extraterestru. Nu trebuia să-i zic de ce plâng. Știa. M-a luat de mână și m-a dus în cea mai frumoasă pădure pe care am văzut-o vreodată. „Acum poți urla”, mi-a spus.  Cu picioarele rănite de drum, am alergat spre inima pădurii, m-am aruncat în genunchi, mi-am ridicat privirea și mâinile spre cer, pregătită de urlet.

Și-am stat așa, încremenită și mută pe pământ, cu mâinile suspendate în aer. N-am fost în stare de nimic.

Nu mai știam de ce-am venit. Am uitat ce aveam de țipat.

Sprijinit de un copac, extraterestrul zâmbea senin în timp ce trăgea dintr-un trabuc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.